Malletband

De Malletband van Irene bestaat uit 12 leden en repeteert op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in dorpshuis "De Zicht". De band staat sinds 2011 onder leiding van Marius Bongers.

Marius begon zijn loopbaan op 6-jarige leeftijd als tamboer bij de drumband in Warnsveld. Niet veel later werd hij ook slagwerker bij de harmonie van Excelsior in Warnsveld en op 11-jarige leeftijd ging hij daarnaast ook trompet spelen. Na het behalen van vier diploma's op de kleine trom en jarenlang spelen in orkestverband, begon hij op 17-jarige leeftijd met het geven van instructie. Dit beviel zo goed dat hij de instructeursopleiding ging volgen. Nadat Marius in Toldijk kwam te wonen werd hij weer spelend lid bij Nieuw Leven in Steenderen. Maar niet voor lang, de vereniging was op zoek naar een instructeur en na overleg is besloten dat Marius voor de band zou gaan staan in plaats van ertussen. Met deze vereniging heeft Marius enkele malen deelgenomen aan topconcoursen. Twee dagen in de week heeft Marius werk dat niets met de muziek te maken heeft. De andere dagen zijn gevuld bij de verenigingen Jubal Varsseveld, Stedelijke Harmonie in Huissen, Ons Genoegen in Terwolde en Muziekvereniging Irene Ederveen.


In 1961 werd als onderdeel van de vereniging een tamboerkorps opgericht. De trommels van het tamboerkorps werden aangevuld met diverse percussion en effect instrumenten. Later kwamen daar ook diverse melodische slaginstrumenten zoals marchingbells, xylofoons, marimba's en een vibrafoon. Dankzij dit brede scala instrumenten en de muzikaliteit van de leden is het mogelijk een breed repertoire te spelen. Van licht klassiek tot populair en alles wat daar tussen zit. Wanneer u interesse heeft kunt u via de Contact pagina informatie bij ons inwinnen. Heeft u interesse loop dan gerust eens binnen bij de repetitie. U bent van harte welkom..