Fanfare

Het fanfareorkest van Irene bestaat uit ca. 35 leden. De repetitie vindt plaats op dinsdagavond van 19.45 u. tot 21.45 u. in dorpshuis "De Zicht" te Ederveen. Het orkest staat onder leiding van Sandra van Luijtelaar.

Sandra van Luijtelaar werd geboren in Korea (1973) en kwam op 2-jarige leeftijd naar Nederland. Op haar negende werd zij lid van de plaatselijke Drum- and  Bugle Corps.    Zij volgde slagwerkles bij Victor Oskam en

Bob Martens. Uiteindelijk specialiseerde zij zich op melodisch slagwerk, wat resulteerde in het behalen van de eerste prijs met onderscheiding in de hoogste afdeling op een solistenconcours in 1998. Uiteindelijk koos zij er toch voor om zich volledig te richten op het dirigeervak. Zo volgde zij lessen bij Gerrit Fokkema, Jan Schut en Hennie Ramaekers en sloot in 2002 de studie hafabra-directie met succes af. Daarna besloot zij zich te verdiepen in directie lichte muziek en volgde lessen bij Maino Remmers. Tijdens de studie was zij lid van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Door haar didactische kwaliteiten, haar muzikale gedrevenheid en persoonlijkheid is zij in staat orkestleden elk muzikaal genre bij te brengen: muzikaliteit staat centraal! Sinds juni 2009 is zij de dirigent van Muziekvereniging Irene en wij hopen nog vele muzikale jaren met haar te kunnen samenwerken! De vereniging is aangesloten bij de KNMO. Het orkest komt met mars uit in de ere-divisie en met concert in de tweede divisie (voorheen ere-afdeling).