Malletband

De Malletband van Irene bestaat uit 12 leden en repeteert op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in dorpshuis "De Zicht". De band staat sinds 2022 onder leiding van Mike de Geest.

Van oorsprong komt Mike uit Duiven, waar hij in oktober 1974 als slagwerker begon bij fanfare st. Remigius. Inmiddels woont hij in Deventer. De eerste beginselen leerde hij in Duiven van Jan Gerritsen. Later ging hij naar de Liemers Muziekschool, waar hij les kreeg van Tom Beekman, Albert Straten en Peter Wolterinck. Hij kreeg daar ook plezier in het les geven en werd ook al snel gevraagd om bij de eigen vereniging de lessen te verzorgen. Gevolgd door lesgeven bij diverse andere slagwerk groepen. Sinds 2018 is hij instructeur van het tamboerkorps bij het Reunie Orkest Artillerie in t Harde; sinds 2018 van Apollo Laren; sinds 2020 van Scoutingband Huissen.


In 1961 werd als onderdeel van de vereniging een tamboerkorps opgericht. De trommels van het tamboerkorps werden aangevuld met diverse percussion en effect instrumenten. Later kwamen daar ook diverse melodische slaginstrumenten zoals marchingbells, xylofoons, marimba's en een vibrafoon. Dankzij dit brede scala instrumenten en de muzikaliteit van de leden is het mogelijk een breed repertoire te spelen. Van licht klassiek tot populair en alles wat daar tussen zit. Wanneer u interesse heeft kunt u via de Contact pagina informatie bij ons inwinnen. Heeft u interesse loop dan gerust eens binnen bij de repetitie. U bent van harte welkom..